Vědomá firma vedená srdcem

Enneagram a emoční inteligence

Vnitřní tlak

Vnitřní tlak je napětí uvnitř těla vznikající ve chvílích, kdy pocítíme požadavky, nároky, upozornění.
Všechno jsme si to nastavili, jako, že to jsou naše povinnosti, odpovědnosti, že to musíme udělat, abychom byli spokojení sami se sebou, aby lidi kolem nás byli spokojení s námi, abychom byli chtění a uznávaní.

Maily, telefony, rozhovory a schůzky, nás mají udržet v tempu, aby tento tlak nepolevoval a lidé byli dostatečně motivováni běhat jako" idiot mouse" což je oficiální název pro strategii, kdy makáte, běháte, snažíte se, plníte čísla a pak musíte několik dní spát, protože už prostě nemůžete. Pokud to přetlučete a pořád běháte a sháníte a řešíte, může se stát, že padne myška do stavu paralýzy  (ráno prostě už nemůžete ani z postele, nic se vám nechce). Existuje ale i jiná možnost. Ne? 

Sebeobraz a idealizace sebe sama ve hře o slávu a užitečnost v tomto světě nám všem zajistí, že jsou lidé ochotní podvolit se otroctví. Tedy vše pro peníze, slávu, jedinečnost, užitečnost, moc. Společenské vzorce nám nabízejí, že to je to pravé. To je „ONO“!

VHLED


Dnes jsem sáhla nejen na počítač, ale i na mailovou komunikaci a pocítila v těle lehké zachvění. Přátelé, já jako důchodce nemusím nic. Říkám sama sobě a svému chvění.
Pak myslím na ostatní.
Co vy? Dovolená? To je pár dnů. A co se děje po většinu roku?

Úzkost je stav napětí v těle mezi tím, co bych měl všechno udělat a stihnout a tím, co reálně jsem každodenně schopen udělat.
Mysl to okoření představou všech problémů jako je křik šéfa, ztrátou prémií, velikostí hypotéky a nedostudovaných dětí.

Sebeobraz si nastavujeme sami, stejně i idealizaci sebe a volíme nutnost hrát tuhle hru.
Nejsme oběti života, můžeme být jeho tvůrci.
Autor:Eva Velechovská
Médium:Facebook
Datum:09.08.2019