Vědomá firma vedená srdcem

Enneagram a emoční inteligence

Cítím bolest z rozchodu

Láska někdy bolí a určitě bolí i rozchody. Každý odchod, rozchod něco přináší a něco bere.

Partneři, kteří se rozešli, jsou v klidu. Někdy do chvíle, než toho druhého uvidí s někým jiným. Pak se uvnitř ozve bolest a zklamání a pocit ztráty nebo zlosti a závisti. Nechtěli ho už, ale teď je šťastný s někým jiným: „Jak je možné, že je šťastný, když není se mnou? Proč se takhle kouzelně neusmíval         a nenosil tašky?“
Bolest v okamžiku zaplaví celé tělo, někdy je horká a stravující.
Ego trpí. Všechny ty představy a touhy, které jsme o partnerovi měli, sny, kterými jsme zatížili jeho život a posuzování, zda nám je naplnil?
Odešel, odešla, je pryč, už žádné sny.

VHLED

Když nám někdo milovaný navždy odejde, zasáhne nás mohutně realita, že jsme přišli o jeho přítomnost, smích, že už není náš, s námi, pro nás, kvůli nám. Není a nebude. Kdo teď vyplní díru v našem srdci, kterou on/ona plnila svojí pozorností, spojením, zájmem? Kdo nebo co má zaplnit prázdné místo po milencích, známých, příbuzných, rodičích? Velikost díry po nich je šokující. On/ona tady byl takových let a není a nebude.
Každý hledá jiný lék. Ať prostě jenom šel anebo jste ho poslali pryč, tak vám ta bolest připomíná, že jeho dar byl předán.
Teď už je na vás, abyste dar rozbalili a našli cedulku, kde je napsáno:
NEJDŮLEŽITĚJŠÍM VZTAHEM V NAŠEM ŽIVOTĚ JE VZTAH SÁM K SOBĚ.

Odchod mě podaroval možností neopustit sám sebe, obejmout se, poděkovat za to krásné a těžké a jít dál.
Autor:Eva Velechovská
Médium:Facebook
Datum:01.11.2017